Endokannabinoid percek

bevezetés az endokannabinoid rendszer megnyilvánulásaiba

Endokannabinoid percek

bevezetés az endokannabinoid rendszer megnyilvánulásaiba

Everness

4 éve limfómás lettem, azóta "túlélő" vagyok. A kannabinoid medicinával a kemoterápiás szövődmények legyőzése érdekében ismerkedtem meg. Jártam Kolumbiában és lenyűgözött a hagyományok és a modern technológiák ötvözéséből származó tudás, ami ott megtapasztalható. Eredményes felépülésem Kolumbiában elkezdődött, melynek folytatását már Magyarországon képzeltem el. Van engedélyem Sativex (kannabinoid gyógyszer) használatára, de még nem jutottam hozzá. Míg a gyógyszeremre várok, fő foglalkozásként az endokannabinoid rendszert tanulmányozom. Azon igyekszem, hogy a belső erőforrásaimat felturbózzam. Csodálattal tölt el, hogy a szervezetünk milyen elegánsan működik. Az endokannabinoid rendszerről egyre több tudásunk van, és egyre világosabban látszik, hogy holisztikus szemlélet nélkül nem lehet megérteni a működését. Ahogy kvantumbiológia nélkül sem. Olyan idősíkokon kellene tudományosan tájékozódni, amit csak a "sci-fi"-kből ismerünk. Az előadásomban a kolumbiai élményeim mellett bemutatom az endokannabinoid rendszert, mint szervezetünk hangulat-, és megújulás-felelős "karmesterét". Beszélek továbbá a kender szerepéről az endokannabinoid rendszer karbantartásában. Elég volna előítéletek nélkül megismernünk a kendert, mint gyógynövényt és a belőle készíthető kannabinoid gyógyszereket ahhoz, hogy sokféle problémánkra megoldást találjunk. Ezért vagyunk itt, ezért alapítottuk a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesületet. Valamikor morfinistának bélyegezték meg azokat, akik az első ópiát gyógyszereket alkalmazták. Ma ugyanezt teszik egyes kenderfélékkel. Néha a tudomány lassan tanul és gyorsan felejt. Mi azonban sokan vagyunk, akik gyorsan tanulunk és lassan felejtünk, és mind azt gondoljuk, hogy a kannabinoidokkal olyan problémákat is meg tudnánk oldani, amiket eddig semmi mással nem sikerült.

Everness Fesztivál 2018

Szervezetünk "újraprogramozása" érthető példa segítségével

fb.com/joszomagazin

Prince Ea

Április 10. · Tudod, hogy az ölelésnek mekkora ereje van? Prince Ea 5 egyszerű lépésben elmagyarázza, hogyan mentsd meg a kapcsolatod 30 másodperc alatt! Ha tetszik az oldalunk, itt kedvelheted: fb.com/joszomagazin

Tudományos háttér

Rupert Sheldrake

morfikus mező elmélet

április 8.

Az endokannabinoid rendszer rendelkezik talán a legátfogóbb szabályozással a szervezetünkön belül. Ennek megértéséhez a képzeletünk is segítséget nyújthat. Képzeljünk egy egy nagyon vékony szálakból összefonódó hálózatot. Ez a még látható része a "citoszkeletonunknak", ami minden sejtünk vázát képezi, de a szálak a sejtjeink között és a szerveink között is kapcsolatban állnak egymással. Minden rezzenésünkről az egész szervezetünk "tud", és minden rezzenésünkkel módosítani tudjuk az egész szervezetünket. Ebben az akaratátvitelben az endokannabinoid rendszerünk a karmester, ő vezényel, azaz mi magunk. Csakhogy ő akkor is vezényel, amikor rossz kedvünk van, de olyankor nem a szándékunkat képviseli, hanem valamilyen módon védekezik értünk és miattunk. Mindenki megtapasztalhatja, ahogy jókedvében minden könnyebben sikerül, és a nehézségek sem tűnnek legyőzhetetlennek. Ilyenkor a karmesterünk valósággal szárnyakat kap! Ez a flow-állapot, ami alapvetően, bár leegyszerűsítve boldogságot jelent. Tobzódunk az anandamidban és más olyan molekulákban, melyek ezt a jóllétet képviselik. Egy csodás világ tükrözödik a jókedvünkben, amit orvosi és kutatói nyelvre lefordíthatunk, hogy jobban megismerve így önmagunkat, meg is őrizhessük ezt az állapotunkat. Szeretném megosztani a tapasztalataimat, hogy bárki megérthesse, miért fontos ápolni az egészségünket, a jó hangulatunkat, hogy miért jó jót tenni, magunkat és egymást segíteni, és azt is, hogy mindez miért fontos most, amikor sokan a túlélésükért küzdenek.